Terugblikken en vooruitkijken

portret door Boris Schmidt

Terugblikken en vooruitkijken

We zijn nu ruim een jaar in ons gedrag rekening aan het houden met het Coronavirus. Wonderlijk hoe snel je went aan maatregelen waarvan we in januari vorig jaar nog nooit hadden gehoord. Er is gelukkig veel aandacht geweest voor ondernemers die weinig tot geen handel meer hadden. Ik denk uiteraard aan de horeca. Maar ook de evenementenbranche en de cultuursector evenals kleine zelfstandigen met een ‘niet-essentiële’ winkel hebben het lang niet gemakkelijk. Ook ik ben zelfstandig ondernemer, maar gelukkig in een branche die volle kracht vooruit is blijven gaan. Zo ben ik zelfs gegroeid het afgelopen jaar. Er zijn nu verschillende mensen die onder de vlag van BWCbewonerscommunicatie werken. Ik vind dat mooi om bij stil te staan. Zo ben ik met één persoon begonnen waarmee ik een afspraak had dat hij werk van me zou overnemen als dat nodig zou zijn. Ik wil de goede band met opdrachtgevers houden, dus een opdracht afzeggen wegens tijdgebrek deed en doe ik liever niet. Nu krijg ik aanvragen van vastgoedbedrijven uit alle windstreken, die omhoog zitten. Of ik bewonersbegeleiders en sociaal projectleiders kan leveren. Fantastisch toch? Blijkbaar wordt het bekend in de markt dat bedrijven bij mij terecht kunnen. Ik ben er eigenlijk wel trots op.

Inmiddels heb ik elk aspect van dit werk al eens gedaan: vanuit aannemerskant en vanuit corporatiekant heb ik de functie van sociaal projectleider ingevuld en ik heb dit vanaf aanbesteding gedaan, of juist op basis van RGS, of ik ben op een rijdende trein gesprongen, in de randstad en op het platteland, vanuit zowel uitvoerende als adviserende rol en nu zelfs als in- en uitlenende partij. En áltijd met heel veel plezier. Mijn groei brengt nieuwe uitdagingen met zich mee die ik dan ook weer moet ‘managen’. Kom maar op! Het lukt allemaal dankzij het fijne netwerk dat ik om me heen heb, en mijn aanstaande die naast en achter me staat en op de juiste momenten de juiste vragen stelt en (ict) hobbels wegneemt. Dank daarvoor.

Nu verheug ik me op de klus die mij de komende maanden te doen staat: het bouwen aan een team van bewonersbegeleiders voor een tof vastgoedonderhoudsbedrijf. Ik ga het inwerkprogramma maken, het team coachen en begeleiden, nadenken over relevante opleidingen, kennisdeling etc. Dus echt een team bouwen. Dat is wéér een andere aspect en dus een andere rol die ik pak, nu met een helikopterkijk op het werk. Een jonger iemand zou zeggen #lovemylife :).

Credits voor foto: Boris Schmidt